Sunday, September 15, 2024

Dünyaca ünlü Almanya merkezli Capital dergisi, 2021 yılında Maker, Compound, Ankr, Aave ve Chainlink adlı kriptoparaların merkeziyetsiz finans borsalarında yakından takip edilmesi gerektiğini açıkladı. Barron's

Bitcoin (BTC): Back in the Range! Can Support Hold? Bullish and Bearish Elliott Wave Analysis Bitcoin grafik ve fiyat hareketleri incelendiği zaman, kısmen arz ve talebindeki değişimlerin etkileri görülüyor. Dolayısıyla bitcoindeki düşüşün nedenini anladığınız zaman, diğerlerini de çözmüş olabilirsiniz. Uniswap merkezi aracıların aksine, blok zincir ağında merkeziyetsiz ve açık kaynak bir yazılım ile faaliyet göstermektedir. Wrapped Bitcoin, ERC-20 ağında bulunduğu için Bitcoin'e göre daha kısa ortalama blok süresine (yaklaşık 15 saniye) sahiptir ve ERC-20 destekli merkeziyetsiz finans uygulamalarıyla çalışabilir. 2009'da Satoshi Nakamoto tarafından oluşturulan Bitcoin, ilk merkeziyetsiz kripto paradır. Kripto para kavramının hayatımıza girmesine öncülük eden bitcoin, kimileri için karlı bir yatırım aracı kimileri içinse yok olacak herhangi bir oluşum olarak görülmektedir. Kullanıcılar, Bitcoin'i aracı kimse olmadan doğrudan gönderip alabilir, bu da Bitcoin'i hızlı ve düşük maliyetli yapar. 2. Kripto saklayıcısı: Bitcoin'i ETF adına tutmakla görevlendirilir. MASAK'tan kripto güncellemesi Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, kripto varlık hizmet sağlayıcıları şüpheli işlem bildirimi rehberi ve formu ile "MASAK Online" sisteminde güncelleme yaptı. Her bir kripto para biriminin merkeziyetsizliği, umumi işlem veri tabanı olan dağıtık muhasebe defteri (ledger) olarak işlev gören bir blok zincirinden (Blockchain) gelmektedir. Binance, dünya çapında hacim bazında en büyük kripto para borsasıdır ve kullanıcı tabanı 180'den fazla ülkeye yayılmıştır. Burada kripto para birimlerinizi saklar, alım-satım yapar ve transfer edersiniz. Bu bağlamda tüm transfer ve işlemlerinizden doğabilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu bilmelisiniz. Kullanıcılar, kolaylıkla sınırsız miktarda transfer işlemi yapabilirler ve tamamı diğer kullanıcılar tarafından açık şekilde gözlemlenebilir. Ayrıca transfer miktarlarında sınırlama da bulunmaz. Öncelikle, kripto piyasası geleneksel piyasalardan küçüktür ve bu piyasalar gibi yoğun bir şekilde işlem görmez, bu nedenle büyük alım satımlar fiyatın önemli ölçüde dalgalanmasına neden olabilir.

Şunu da ekleyelim; aynı kullanıcı eğer Coinbase ve Coinbase Pro Bitcoin cüzdanları gibi kripto para borsaları üzerindeki iki yazılım cüzdanı arasında Bitcoin transferi yaparsa, BTC USDT Bitcoin gönderme işlevinin buradaki adı Bitcoin yatır/çek olarak adlandırılmış olabilir. Zerocoin protokolünü uygulayan bağımsız bir kripto para birimi oluşturma projesine "Moneta" adı verildi. İtibari para destekli stabil kripto paralar borsalarda alınıp satılabilir veya üreticiden direkt alınabilir. Algoritmik stabil kripto paralar, destekli stabil kripto paralara kıyasla daha yenidir ve henüz teknolojisi deneysel süreçlerden geçtiği için daha risklidir. Böylece stabil kripto paranın değerinin düşmesi durumunda, kullanıcıların borçlarını ödemesi daha değerli hale gelir ve borç ödendiğinde para biriminin dengesi kurulmuş olur. Ayrıca, stabil kripto paraların iyi niyetle yönetildiklerini ve onları destekleyen varlıkları geri almak için bir mekanizmaya sahip olduklarını varsayarsak, arbitraj nedeniyle temel fiziksel varlığın değerinin altına düşmesi olası değildir. Ancak, bazı zorluklar ile karşılaştılar ve geliştirilen bazı yeni stabil kripto paralar kadar geniş çapta benimsenmediler. Hem BitUSD hem de NuBits, yaratılan ilk stabil kripto paralar arasındaydı ve stabil kripto para piyasasının gelişmesinde önemli bir rol oynadı. Mayıs 2019'da firmanın kurumsal müşterilere kripto para alım satım olanağı sunacağı bildirildi. Şubat 2019'da Zcoin, Binance kripto para borsası tarafından desteklenen cüzdana eklendi. Binance. 25 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 30 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Financial Times. 13 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Financial Times. 7 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Bloomberg. 11 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. New York Times. 11 Kasım 2022. 11 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Financial Times. 27 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Financial Times. 3 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 6 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi.

CNN. 7 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 22 Nisan 2021). "ÖNEMLİ DUYURU" (X gönderisi) - X vasıtasıyla. 1 bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesini 14 Nisan 2021 tarihinde 64.854 dolar ile kaydetti. Uniswap borsasının Eylül 2021 itibarıyla yaklaşık olarak günlük likit alım satım işlemleri karşılığında 4,7 milyon dolar ortalama işlem ücreti geliri bulunmaktadır. 24 saatlik işlem hacmi ağırlıklı olarak $250 milyon üstündedir. Thodex Kasım 2020 itibarıyla kullanıcı başı ayda 177 işlem ortalaması ile toplamda 25 milyar Türk lirası hacme ulaşmıştır. Mart 2018 itibarıyla şirket Tayvan'da ofisler kurdu. Yukarı atla:a b Şirket İngiltere'de Reading'de kayıtlıdır, ancak bu aslında şirket kurma konusunda uzmanlaşmış ve hizmetleri arasında şirketlerin kendi adreslerini kayıtlı ofisleri olarak etkin bir şekilde kullanmalarına olanak tanıyan bir şirket olan UK PLC'nin ofisleridir. Binance, müşterilerin varlıklarını FTX'ten zamanında geri alabilmelerini sağlamak için mali ve hukuki verilerin incelenmesinden sonra firmayı satın alacağını açıklayan bir niyet mektubu imzaladı, ancak Binance ertesi gün müşteri fonlarının kötüye kullanıldığını ve ABD'ye bağlı kurumların şirket hakkında soruşturma yürüttüklerini gerekçe göstererek teklifini geri çekti. Bitstamp, ücret politikaları sağlamanın yanı sıra, sanal para varlıklarını denetlemeyi de iddia etti. Bitstamp, Lüksemburg merkezli bir Bitcoin Borsası. Global X ETFs, küresel piyasalardaki yatırım fırsatlarına erişimi kolaylaştıran, New York merkezli bir borsada işlem gören fon sağlayıcısıdır. Yüzdelik bazlı işlem ücretleri daha pahalıya geleceği için bu yöntem özellikle büyük hacimli kripto parayla alım satım yapmayı düşünen yatırımcılar için ideal oluyor. Yatırımcılar spot Bitcoin ETF'leri aracılığıyla kripto para borsalarına veya cüzdanlarına kayıt olmadan tıpkı hisse senedi satın alır gibi aracı kurum hesapları üzerinden BTC alıp satabilirler. Fidelity Investments, büyük bir aracı kurum işletmektedir ve ABD çapında 140'tan fazla lokasyonda yatırımcı merkezlerine sahiptir. Mart 2020'de Fidelity, Chesnut Hill'de yeni bir yatırımcı merkezi açtı. Değerleri, medyanın abartısı veya yatırımcı duyarlılığı gibi dış faktörlerden etkilenebilir, bu nedenle bu dinamiklerde daha iyi gezinmek için istatistiklerini kontrol edin.

SEC'in yatırımcıların Bitcoin'le etkileşime geçmesi için yeni fırsatlar yaratma yetkisiyle birlikte kripto para topluluğu, piyasa katılımında bir artış bekleyerek potansiyel olarak daha fazla benimsenmeyi ve piyasanın genişlemesini teşvik ediyor. Buna karşın, o dönemin en büyük kripto borsaları bu karmaşanın üstesinden gelmeyi başararak öncü konuma yerleşti ve bugün halen liderliklerini koruyorlar. 2013'te kurulan Huobi Global, türev ürünlerinin alım satımının yapıldığı en büyük kripto borsalarından biri. 2008 yılında kurulan şirket, 80'den fazla farklı üründe yaklaşık 40 milyar dolarlık varlık yönetmektedir. 1985 yılında Ned Johnson tarafından taksi için uzun bir süre bekledikten sonra kurulan limuzin ve siyah araba servisi Boston Coach, 2013 yılında Harrison Global'e satılmıştır. 2014 yılında, Cathie Wood'un yıkıcı inovasyona dayalı aktif olarak yönetilen borsada işlem gören fonlar fikri, kendisinin küresel tematik stratejilerden sorumlu yatırım sorumlusu olduğu AllianceBernstein tarafından çok riskli görüldükten sonra, Cathie Wood şirketten ayrıldı ve Ark Invest'i kurdu. İşlem başına yüzdelik ücretle çalışan Huobi'nin piyasa alıcı işlem ücreti %0,04. BlackRock ve Fidelity Digital Assets gibi finans devleri bu ETF'leri başlatmaya istekli, bunlar piyasa beklentilerini daha da artırıyor. Bitcoin ETF'leri veya Bitcoin'e odaklanan Borsa Yatırım Fonları, yatırımcıların direkt kripto para almadan Bitcoin'e ulaşmalarını sağlar. Ayrıca Wrapped Bitcoin'in değeri her zaman Bitcoin'e sabit kalamayabilir. 22 Kasım 2022'de Cathie Wood, Bloomberg TV'deki bir röportaj sırasında 2030 yılına kadar Bitcoin'in 1 milyon dolara ulaşmasını beklediğini açıkladı. Binance 29 Aralık 2020 tarihinde, 2020 yılı içerisinde kurumsal müşteri tabanında %46'lık büyüme oranına ulaştığını açıkladı. Dünyaca ünlü Almanya merkezli Capital dergisi, 2021 yılında Maker, Compound, Ankr, Aave ve Chainlink adlı kriptoparaların merkeziyetsiz finans borsalarında yakından takip edilmesi gerektiğini açıkladı. Barron's. 30 Aralık 2020. 15 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi.

Bu kısa makaleyi sevdiyseniz ve BTC/USDT assure hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız kendi web sitemizi ziyaret edin.

No comments:

Post a Comment

Dünyaca ünlü Almanya merkezli Capital dergisi, 2021 yılında Maker, Compound, Ankr, Aave ve Chainlink adlı kriptoparaların merkeziyetsiz finans borsalarında yakından takip edilmesi gerektiğini açıkladı. Barron's

Bitcoin grafik ve fiyat hareketleri incelendiği zaman, kısmen arz ve talebindeki değişimlerin etkileri görülüyor. Dolayısıyla bitcoindeki d...